26 Mart, 2008

A Ticketmaster Company

Her derbi öncesi bilet mevzuu aynı. Bu sene kapalı kombinesiyle rahat rahat gittik her maça da Galatasaray ve önümüzdeki Fenerbahçe maçlarında kombineyi kuzene bırakınca, bana da açık yolları göründü. Galatasaray maçında zar zor bulduk bi yeni açık. Bu maça da eski açıkta gidelim diyorduk. Ama ülkenizde maç biletlerini Biletix satınca her şey bombok oluyor. Biletix'e olan daimi kızgınlığım malum. Galatasaray maçından önce de yazmıştım burada. Bunlar sadece benim değil, tribüne takılan birçok kişinin sıkıntısıdır. Gidin ilgili futbol forumlarını okuyun, Biletix'i futbol bileti için kullananların çoğu Biletix'i Yasal Karaborsa şirketi olarak nitelendiriyor tüm bunlardan sonra. Artık daha sesli duyurmak lazım Biletix hizmet rezilliğini. Hizmete dair yaptıkları tek şey müşteriden %10 hizmet bedeli koparmak.

Fenerbahçe yönetimi bir anlamda bu işi önlemek için taraftar kart sahiplerine öncelik tanıdı Chelsea maçı öncesi ama o biletler de anında bitince taraftar kart sahibi birçok Fenerbahçe taraftarı bilet bulamadı şampiyonlar ligi maçına. Az önce arkadaş aradı. Biletix gişelerinde olaylar varmış. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Biletix ile ilgili bir pankart açılmalı artık.

Bugün saat 10.00'da biletler satışa çıkacaktı. 09.50'den itibaren girdim internete. Her sayfa yenilemede bambaşka hata verdi site. Hepsi kendine göre güzeldi. Bir yandan da gişelerdeki bilet satışı ile ilgili sorunlara dair telefonlar geliyordu. Ben internetten zorlarken, saat 11.00 gibi kardeşim İstiklal Kitabevi'ne gitti bilet sormaya ama 15 dakika sonra eli boş geri döndü. 2 haftadır olduğu gibi yine "Maça bilet veremiyoruz" vs. geyikleri yapmışlar. Sisteme ilk kez doğru düzgün girdiğimde saat 12.09'du. Karşımdaki mesaj açık ve net idi; Tükendi. Zaten daha 10.15'te bitmiş biletler. Boşuna ıkınmışız biz ekran başında. O kadar bilet 15 dakikada nasıl bitti orası muamma işte. Biletixcilerin fiks lafıdır; "Sistem kitlendi". Bizim oralarda bir laf vardır, yineleyeyim buradan; "Yiyemeyeceğin yarrağın altına yatma." Dandik bir Teoman konserine bilet satmakla bitmiyor bu işler.

Kurtulsun artık bizim kulüpler de taraftarı değil de kesesini düşünme mantelitesinden, bıraksınlar bu Biletix olayını, İngiltere'deki gibi kulüplerin resmi siteleri üzerinden satılsın biletler.






Hiç yorum yok: