05 Mart, 2008

Maymun Derken?





Dün gecenin en çirkin ayrıntısı; Alex'in Sevilla'nın Malili oyuncusu Seydou Keita'ya üstüste attığı çalımlar üzerine Gökhan Telkenar'ın; "Alex, Keita'yı maymuna çevirdi" sözleriydi. Neresinden bakarsan bak, isterse mecazi anlamda kullanmış olsun yine de iğrenç bir benzetme. İspanya'da, İtalya'da, Fransa'da, İngiltere'de... birçok siyahi oyuncunun zaman zaman tribünlerden yükselen maymun sesleri ile ırkçı saldırılara maruz kaldığı bir dünyada bu sözü söylemeden önce iki kez düşünmesi gerektiğini akıl edemedi Gökhan Telkenar.

"Aslında o anlamda kullanmadı, herkesin kullandığı mecazi anlamı kastetti" diye atlayanlar olur şimdi. O zaman adama, "Kardeşim burda liselerarası ilçe şampiyonası oynanmıyor, milyonlarca insanın canlı izlediği Şampiyonlar Ligi maçı bu, böyle üslub mu olur?" derler. Dün akşamki lafı Avrupalı bir spiker söylese, o mikrafonu bir daha anca evde karaoke yaparken görürdü. Bilmiyorum patronlarının, medyanın tepkisi ne olacak bu adama.

1 yorum:

qfwfq dedi ki...

avrupali spiker nasil soyleyecek o lafi, alex turned keite into a monkey mi diyecek? ingiliz yorumcu da volkan icin from zero to hero demis bu arada.