14 Şubat, 2008

This is football, not soccer!

Futbola "soccer" dediklerinde ıskaladılar aslında bu oyunu. Bazen üzülüyorum bu Amerikalılar'a futbolu bilmiyorlar diye. 10 kere dünya kupasına katılmış hatta bi kez çeyrek, bi kez de yarı final oynamışlar. Ama yakışmıyor yine de adamlara futbol. Hala aklım almaz bu ülkede Dünya Kupası düzenlenmiş olmasını. Donovan, Reina falan bir yana, Amerika futboluna dair en kalıcı şey Alexi Lalas'ın turuncu çene sakalları herhalde.

Tuhaf bi şekilde kaleci çıkartıyorlar ama. Sanırım Amerikan futbolunda top tutuculuk pozisyonuda oynayıp da kadroya alınmayanlar camiaya küsüp futbola veriyor kendini.

Şuraya bak, adamlar futbolcu değil Backstreet Boys sanki.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

back street boys futbol oynamayı biliyor muydu ki?

Adsız dedi ki...

ben usada yasiyorum, bir surude arkadasim var okulun futbol takiminda pardon yani kendi deyimleriyle soccer team de.daha dogrusu avrupali arkadaslarim bile mecburen soccer diyorlar oynadiklarina mecburen bide futbol diye baska bir mevzulari oldugu icin amerikalilarin. mac tam 90 dakikada bitiyor, sinirsiz olmasada ona yakin bir oyuncu degisikligi var. biri cikiyor onun yerine biri giriyor sonra baska biri cikiyor geri giriyor tamamen sacmalik amerikalilarin futbol oynamasi.