08 Nisan, 2008

Michal Kadlec

Kim olduğunu asla bilemediğimiz ve bu yüzden her zaman karizmatik görünen kulübe yakın kaynaklar bugün de boş durmadılar ve bu haberi geçtiler. Beşiktaş, Sparta Prag'ın defans oyuncusu Michal Kadlec ile önümüzdeki sene için anlaşmış. Babasını, Çekler'in harikalar yaratıp finalde Almanlar'a kaybettiği Euro 96 kadrosundan hatırlıyoruz. O da oğlu gibi defansta oynuyordu ve o efsane kadroyla gümüş madalya almıştı o turnuvada. Oğlunu pek tanımıyoruz, konu futbol olunca pek umursamadığım istatistikler var sadece elimizde. 23 yaşında ama ben daha çok takımdaki devamlılığına baktım. 16 takımlı Çek Cumhuriyeti Ligi'nde 3 yılda 114 maça çıkmış toplam. Sparta Prag için iyi bir sayı bu. 4 gol atmış ama üzerine gelen rakibe mal mal bakmasın, topa kafasını, bacağını sokmaktan korkmasın bana yeter, gol atmasa da olur. Hem stoper hem de sol bek oynuyormuş. İkisi de lazım zaten ama becerebiliyorsa sol bek oynaması isabet olur. Bonservisi 2 milyon Euro görünüyor ama ne kadara mal olur onu da bilmiyoruz ki zaten henüz kesin bir açıklama da yok alındığına dair. Daha youtube görüntüleri izlenecek, seyirciye götünü gösterip göstermediği kontrol edilecek, göstermişse bir başka takım arkadaşına yönelinecek... Birkaç gün sürer bunlar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Asıl mevkiisi sol bekmiş. Fena durmuyor aslında. Bir ara Celtic çok istemişti hatırlıyorum. Şimdi de Lyon istiyormuş ama bu sallama olabilir :P Almasalar bile en azından bir sol bek transferi göreceğiz bu sezon. O da yeter.

Adsız dedi ki...

aslında hiç sol bek transfer edilmese...tello sol bek oynasa...delinho da hem alternatif bir isim hem de bir tecrübe olarak klüpte tutulsa...ertğrul hoca şu bitmek bilmeyen inadından vazgeçse...